Archívum 2022

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐK
2022. december. 21
A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

FELHÍVÁS
2022. október 17.

Felhívás

Szociális tüzifa kérelem

Letölthető *pdf

 

FELHÍVÁS
2022. szeptember 26.

F E L H Í V Á S
Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Adóhatósága felhívja azon vállalkozók figyelmét akik, 2022.09.01. napjától továbbra is a KATA adózási módot választják, hogy bejelentési kötelezettségüket a

• NAV felé a 22T101E nyomtatványon,
Amennyiben a helyi iparűzési adóban is a KATA adóalanyiságot választják az
• önkormányzati adóhatósághoz az E-önkormányzat portálon, az adott önkormányzat >Adóügy > minden ügytípus kiválasztását követően a változás bejelentő lap benyújtásával tehet eleget.

Bejelentési kötelezettségének kérem, hogy 2022.09.30-ig tegyen eleget.

HIRDETMÉNY
2022. szeptember 15.
Tisztelt Lakosok!
2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.
A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy
1. a kérelmezett ingatlan a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősül;
2. a kérelmezett ingatlanban 2-4 lakás található.
Az eljárási idő 8 nap.
További részletek: Hírdetmény kedvezmény. *pdf

Hatósági bizonyítvány kérelem.docx


II. Kácsi Hazaváró és Falunap 2022. 08.20.
2022. augusztus 21.
Képgaléria

KÁCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA, a KÁCSI HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET, valamint a KÁCSI RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ a kácsi lakosokkal közösen 2022. augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, nemzeti ünnepünkön, ismét megrendezte a II. KÁCSI HAZAVÁRÓ ÉS FALUNAPOT. A rendezvényre hazavártak mindenkit, aki Kácson született, vagy Kácson élt, vagy valamilyen módon kapcsolódik Kács településhez.
A vendégek egy része 11 órakor a műemlék római katolikus templomba ment, ahol Pálfi János plébános tartott ünnepi szentmisét. A mise után a megáldott és megszentelt új kenyeret Gácsi Jánosné pogármester vágta fel, majd a templomból kijövet minden vendéget megkínáltak az új kenyérből. A templomból az ünneplők a Művelődési Ház, Könyvtár előtti szabadidőparkba vonultak, ahol a vendégeket egy nagy színpad, és a sátrakban megterített asztalok fogadták, a kicsiket pedig sok-sok gyerekjáték várta, ahol egész nap vidáman játszthattak.
Az ünnepi műsor kezdéseként Ostorháziné Barta Emma képviselőnő, műsorvezetőként köszöntötte a vendégeket és ismertette a programokat.
Elsőként délben a színpadon Egri József és Keszler Éva: a Budapesti-Memory Interoperett tagjai - Jó ebédhez, szól a nóta címmel adtak elő ismert dalokat, fergeteges hangulatot teremtve.
Az önkormányzat az ünnepi alkalomra mintegy 400 adag ebédet készített, mellyel vendégül látta a rendezvényre érkezőket. Az ünnepi asztalra csirke ragu leves, töltött káposzta, sertés pörkölt tarhonyával és savanyúság került.

Ebéd után a helyi Hársfavirág Népdalkör ismert nótákkal szórakoztatta a vendégeket.
A magyar nóták után interaktív gyermekműsorral kedveskedtek a kicsiknek a Diri-dongó együttes tagjai: Erdős Judit és Szaxon Csaba.
A vidám gyerekműsor után a térség ismert és kedvelt együttese a Zsérci summás énekegyüttes fergeteges hangulat, változatos összetételű műsorral szórakoztatta a közönséget.
A zenésműsorokat megszakítva ünnepi köszöntőt mondott:
Gácsi Jánosné polgármester, Tállai András parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Bánné dr. Gál Boglárka: Borsod Abauj-Zemplén megyei Közgyűlés elnöke.

A köszöntők után Gácsi Jánosné polgármester Dr. Nagy Gabriella főovos asszonynak díszpolgári címet adott át.
A köszöntők után a színpadra ismét a zsérci summások vonultak, akik Tállai András államtitkár úrral közösen retró slágereket adtak elő, melyet a közönség nagy örömmel fogadott.
Nagy volt az érdekődés a délutánra szervezett sétakocsikázás iránt is. Az érdeklődők lovakocsival járták be a települést és csodálták meg a falu szépségeit, értékeit.
A rendezvény utolsó fellépőjeként Varga Kinga, a sláger tv mulatós énekese énekelt, aki ismert dalok előadásával,helyi gyerekek bevonásával, közös énekléssel, tánccal szórakoztatták a közönséget.
A II. Hazaváró Falunapi rendezvényt Retro disco zárta, melyhez a zenét a Kácsról elszármazott Orosz Gábor szolgáltatta. A fergeteges hangulatú zenére, fergeteges bulit csaptak a kácsi vendégek. Köszönet a jó hangulatért a rendezvény szervezőinek, közreműködőknek, támogatóknak.
Bízunk benne,hogy minden vendég, aki megtisztelte a rendezvényt jelenlétével, a nap végén sok-sok szép felelevenített emlékkel távoztak.

A rendezvény védnöke:
Tállai András: Parlamenti Államtitkár, Miniszterhelyettes, Térség Országgyűlési képviselője, Bánné Dr. Gál Boglárka: Megyei Közgyűlés elnöke


II. Kácsi Hazaváró és Falunap 2022. 08.20.
2022.augusztus 08.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető

II. Kácsi Hazaváró és Falunap 2022. 08.20.
2022.június 27.

Kács Község Önkormányzata, a Kácsi Hagyományőrző egyesület,
a Kácsi Római Katolikus egyház

és nem utolsó sorban a Kácsi lakosokkal közösen megrendezi a
II. Hazaváró rendezvényét.
2022.08.20.-án
hazavárunk mindenkit, aki itt született, vagy itt élt
.
Aki megtisztelt minket tavaly az tudja, mire számíthat, aki lemaradt az idén bepótolhatja. Örömünkre szolgálna, ha minél többen részt vennének és a nyári programjukba be tudnák tervezni és sok szép felelevenített emlékekkel távoznának. Kérem, adják tovább gyermekeiknek, testvéreiknek, családtagoknak, bárkinek, aki kötődik a mi kicsiny falunkhoz.


Hazadi Sándorné köszöntése 90. születésnapján
2022. július 11.
2022.07.07-én ünnepelte 90. születésnapját Hazadi Sándorné Ilon néni. Az Önkormányzat nevében Gácsi Jánosné polgármester asszony és Ostorháziné Barta Emma képviselő asszony köszöntötte és átadták Orbán Viktor miniszterelnök úr által aláírt Emléklapot. Az Önkormányzat jókívánságait fejeztük ki egy csokor virággal.
Szívből kívánjuk, hogy további sok boldog születésn
apot éljen még családja körében.


FELHÍVÁS
NÉPSZÁMLÁLÁS 2022
2022. július 11.
A KÉPRE KATTINTVA A FELHÍVÁS NAGYOBBAN IS LETÖLTHETŐ

21. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2022. 06.04.Szombat
2022. június 6.

Kács Község Önkormányzata 2022. június 4-én immár a 21. Kácsi VADÉTELFŐZŐ VERSENYÉT rendezte meg a község futballpályáján. A változatos időjárás ellenére, már kora reggeltől Kácsról és környékéről, de távolabbi településekről is érkeztek a gasztronómia szerelmesei, a versenyzők és a kísérőik családjaikkal, barátaikkal a festői környezetben elhelyezkedő településre. A vendégeket az Önkormányzat munkatársai, a rendezvény lebonyolításában közreműködők nagy szeretettel fogadták.

10 órakor Csetneki László a Szabadtüzi Lovagrend Kancellárja, a rendezvény műsorvezetője, verseny zsürijének elnöke köszöntötte a 21-ik Kácsi vadfőző és a falusi házi sütemény készítő verseny versenyzőit és a megjelent vendégeket. Szintén köszöntötte a vendégeket Gácsi Jánosné Kács polgármestere, majd nyitóbeszédet mondott Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke. A köszöntők között foglalt helyett Nagy István a Rádió Caffe tulajdonosa, a rendezvény egyik támogatója.

A köszöntők után Csetneki László megkezdte a verseny lebonyolítását, ismertette a programokat. A főzőversenyre mintegy 31 csapat nevezett be, akik 50 féle ételt és 20 fajta süteményt vittek a zsűri elé. A zsűriben közreműködött Fülöp Tibor éttermi mester.

Az Önkormányzat jóvoltából a színpad mögött a Mezőnagymihályról érkezett Németh József séf és csapata mintegy 300 adag ebédet készítettek óriási üstökben: szarvaspörköltet burgonyával, szarvast vadasan zsemlegombóccal, melyhez meggyes és almáspintét is sütöttek a kemencében a vendégeknek, és a rendezvény lebonyolításában közreműködőknek. Tóth András 40 füstölt, és 40 friss csülköt sütött a kemencében, melyeknek már a puszta látványa is az asztalhoz csábította a vendégeket.

11 órakor megkezdődtek a szabadidős és a kulturáis rendezvények, miközben folytak a versenyprogramok is.
Hangulatos muzsikával, vidám nótákkal szórakoztatta a vendégeket az Agyagbanda Zenekar.
A kulturális program keretében a színpadon
• énekelt a Kácsi Hársfavirág Népdalkör,
• táncbemutatót tartott a Dance Lit Hiphop csapat,
• fellépett a Matyó Néptáncegyüttes,
• majd a Hungarocell Zenekar szórakoztatta a vendégeket.
• 16 órakor kihirdették a főzőverseny és a süteménysütő verseny eredményeit és átadták az értékes díjakat.

Ételek eredménye:
I hely-fődíj-vándor fakanál díj: Tiszai Hajósok- Tárcsás dámszarvas- különleges körettel. A csapat ezzel harmadik alkalommal nyerte el az első helyet, így a vándor fakanalat megtarthatják.
II. hely: Kincses csapat: Erdő-mező termékei- rántott őz-nyelvvel- különleges körettel.
III. hely: Gabó: szarvas bélszín gríllezve- fácán húsleves
Sütemények
I.hely- Molnár Zoltánné- kapros túrós
II. hely Orosz Sándor- kapros túrós
III. hely: Molnár Edit-babka sütije
Az eredmények részletesen Csetneki László Facebook oldalán olvashatók


Eredményhirdetés után Bódi Guszti és Margó adott nagysikerű koncertet, melyet Zalay Lídia és Egri József operett és retró táncdalfesztivál műsora követett. A Nagysikerű, jóhangulatú rendezvényt Kovács János retró discója zárta.
Az egész napos rendezvényen változatos időjárás ellenére is jó kedvvel, finomabbnál-finomabb ételekből, ettek-ittak a vendégek, a változatos kulturális programoknak köszönhetően jól szórakoztak a baráti társaságok a 21-ik kácsi vadfőző versenyen a jó szervezésnek köszönhetően. Köszönet ezért Kács Község Önkormányzatának, a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.


21. KÁCSI VADFŐZŐ VERSENY 2022. 06.04.Szombat
2022. május 10.
A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

MEGHÍVÓ!

Tisztelettel meghívjuk az Országos Kácsi Vadfőző Versenyre.
A Kácsi Önkormányzat úgy- gondolja, hogy a pandémiai bezártságunk miatt is sokan vágyódnak már egy kis szabad levegőre és egy kis közös "főzőcskére".
A Kácsi vadfőző verseny már elmúlt 20 éves így már nagy tapasztalattal bírunk.
Sok-sok ember fordult meg nálunk, akik jól érezték magukat ezeken a versenyeken. Az idén is sok-sok érdekességgel, jókedvvel, és régi barátokkal való találkozások örömével készülünk.
Ezért ismételten hívunk és várunk mindenkit, aki szeretné magát JÓL ÉREZNI!
Újból megrndezésre kerül ez a verseny, közös örömünkre.
További részletek letölthetők*pdf


A képekre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

Képek Kácsról

Légifotók - galéria

Kács télen 2010- galéria

Községház

Kultúrház

Római Katolikus Műemlék Templom

Szurdok erdő

Kőhodály belülről

Kőhodály
© 2008-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.
Adatkezelési tájékoztató